Fantastimo

Ik wil een website

Share on facebook
Facebook

Webdesign voor iedereen?

Iedere ondernemer wil toch een mooie gelikte site!

Dit is de wens van iedere ondernemer die succesvol wenst te zijn. Een mooie site wil nog niet zeggen dat de site succesvol is. Je gaat thuis via google zoeken naar jouw branch. Bijvoorbeeld slagerij Den Haag. Kijk mijn site staat hoog genoteerd. Kijk je 5 kilometer verder van je branch, dan sta je ineens onderaan. Google gebruikt de locatie. Sites zoals Jimdo en jouwweb.nl lijken goedkoop en interessant, maar leidt dit tot het gewenste resultaat?  Kijk kritisch als je daarmee begint. De beloftes lijken mooi. Kijk goed naar de reviews. Let op er zijn ook reviews die gemaakt zijn door het bedrijf zelf. Kijk naar een onafhankelijke site die meerdere websites bouwers onder de loep neemt. Hoe zit het met het opzeggen? Wat gebeurt er als je wilt veranderen van webhoster? Kan je de naam van het domein meenemen? Toch wel zo belangrijk. Scoort het bedrijf wel goed met SEO (search engine optimization), met andere worden is jouw branch goed vindbaar? Als je echt goed vindbaar wilt zijn kan dit in de papieren lopen als je daarvoor een bureau inhuurt. Een bedrag van 1500 euro is dan niets. Dit valt dan weer onder het woord marketing. Meestal wil je toch een goed product voor een redelijk bedrag. Let op, een goed vindbare site kan jouw bedrijf misschien wel het dubbele opleveren aan euries.

Je website moet ook interessant zijn. Dat trekt terugkerende klanten. Verstuur een nieuwbrief. Of zet een advertentie of een popup op je site. Heb je tijd genoeg om een website te onderhouden? Voordat je het weet ben je uren en dagen of weken bezig en het is nog steeds niet naar je zin. Had het maar uitbesteed aan een bedrijf met passie. Heb je de skills om goede teksten te schrijven? Zijn deze teksten wel vindbaar vriendelijk? Zijn je foto’s wel passend. Wat is het verschil in de bestandstypen? Tiff, JPG, PNG. Zijn mijn afbeeldingen niet te groot in Kb’s? MIjn website werkt niet meer zo snel. Heb je wel een uniek ontworpen logo? Oh Jee, Mjn website is ineens weg. Wordt er wel een backup gemaakt. Ik krijg ineens spam. Hoe kan dat nu bij zo’n groot bedrijf.

Met andere woorden, je kan behoorlijk vastlopen als jezelf de touwtjes in handen neemt en in zee gaat met een aanlokkelijke aanbieding. Of toch maar een goede webdesigner in de hand nemen?

 

Conclusie: Denk er goed over na. Zelfbouwen of laten bouwen. U bepaalt.

Fantastimo

Aanbevolen artikelen

Photoshop

Photoshop is een must voor elke webdesigner. Photoshop kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Een goede webdesigner moet voor de klant een