Fantastimo

Website laten maken of zelf doen?

Share on facebook
Facebook
Blog - Website laten maken of zelf doen

De wens van iedere ondernemer die succesvol wenst te zijn. Een mooie site wil nog niet zeggen dat de site effectief is. En het kan knap lastig zijn om dat zelf te beoordelen. Stel dat je wat sleutelwoorden via Google zoekt om te kijken hoe hoog je in de zoekresultaten naar boven komt – Bijvoorbeeld slagerij Den Haag. Thuis, in de buurt, kom je hoog op de lijst, maar 5 kilometer verder kan je opeens ver onderaan staan. Dit komt omdat Google gebruikt maakt van de locatie van de gebruiker. Wil je jouw website zelf maken of de hele handel uitbesteden? 

Een website maken met Jimdo of jouwweb.nl lijkt zo gedaan en bovendien goedkoop en interessant, maar leidt dit tot het gewenste resultaat?  Kijk kritisch als je daarmee begint. De beloftes lijken mooi. Kijk altijd goed naar de reviews. Let op er zijn ook reviews die gemaakt zijn door het bedrijf zelf. Kijk naar een onafhankelijke site die meerdere mogelijkheden en meerdere website leveranciers onder de loep nemen En hoe zit het met het opzeggen?

Wat gebeurt er als je wilt veranderen van webhosting? Kan je de naam van het domein meenemen? Toch wel zo belangrijk. Scoort het bedrijf wel goed met SEO (search engine optimization), met andere worden is jouw branch goed vindbaar? Als je echt goed vindbaar wilt zijn kan dit in de papieren lopen als je daarvoor een bureau inhuurt. Een bedrag van 1500 euro is dan niets. Dit valt dan weer onder het woord marketing. Meestal wil je toch een goed product voor een redelijk bedrag. Let op, een goed vindbare site kan jouw bedrijf misschien wel een dubbele omzet geven!

Je website moet ook interessant zijn. Dat trekt terugkerende klanten. Een call to action heet dat. Zoals een nieuwbrief. Of een advertentie of een popup op de site. Heb je tijd genoeg om een website te onderhouden? Voordat je het weet ben je uren en dagen of weken bezig en het is nog steeds niet naar je zin. Had het maar uitbesteed aan een bedrijf met passie. Heb je de zin, tijd en inzicht in SEO om goede teksten te schrijven?

Zijn deze teksten wel vindbaar vriendelij -zorg er in ieder geval voor dat de tekst orgineel is. Anders bestraft Google dit waardoor je alsnog niet goed gevonden wordt. Zijn je foto’s wel passend? Wat is het verschil in de bestandstypen? Tiff, JPG, PNG. Zijn de afbeeldingen niet te groot in Kb’s? Het is wel handig dat je website snel blijft werken. Heb je wel een uniek ontworpen logo? En wat moet je doen als je website cracht? Hoe zet je dan weer een werkende versie terug?

Iedere ondernemer wil toch een mooie gelikte site? Denk er goed over na. Zelf bouwen of laten bouwen – Fantastimo

Met andere woorden, je kan behoorlijk vastlopen als je zelf de touwtjes in handen neemt of in zee gaat met een aanlokkelijke aanbieding. Een professionele webdesigner kan weleens de uitkomst zijn 😉 Fantastimo is in staat om je zorgen uit handen te nemen. Of je nu beslist om zelf aan gang te gaan of alles uit te besteden, wij staan voor u klaar!

Aanbevolen artikelen

bedrijfsfilm webdesign Fantastimo

Een bedrijfsfilm maken

Waarom een bedrijfsfilm Je klanten kijken waarschijnlijk liever naar bewegende beelden dan dat ze je hele website moeten doorlezen. Bovendien heb je