Fantastimo

Hoe u foto’s kunt gebruiken in uw content

Share on facebook
Facebook

Foto’s zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook belangrijk voor het zoekmechanisme van google.

  • Geef de afbeelding een juiste benaming, dus bijvoorbeeld foto-eend.jpg.

  • Geef de afbeelding een juiste alt-tag. De alt-tag is het tekstje dat verschijnt als de website bezoeker zijn cursor over een afbeelding beweegt en biedt Google de gewenste informatie over wat de afbeelding laat zien (beweeg uw cursor maar eens over de grote afbeelding bovenin dit artikel).

Grootte van de foto’s in grootte
Foto’s mogen natuurlijk niet te groot in kb’s of mb’s zijn. Hoe groter, hoe trager de website laadt. Deze foto’s die gemaakt zijn met een professionele camera moeten natuurlijk geschikt gemaakt worden voor de website. Programma’s als Photoshop en Gimp worden dan ook gebruikt om de foto’s in grootte kleiner te maken. Een schikt formaat is dan bijvoorbeeld:900 pixels breed en 400 pixels hoog en weegt 120 Kb.

Foto’s van het web, kan je niet zomaar gebruiken!

Wanneer u zoekt op Google, kunt u uw resultaten filteren om afbeeldingen, video’s of tekst te vinden die u mag gebruiken. Hiervoor gebruikt u het filter ‘gebruiksrechten’ in Geavanceerd zoeken. Daarmee wordt aangegeven of u content die u op internet vindt, kunt gebruiken, delen of wijzigen.

Hoe u afbeeldingen, tekst en video’s kunt aangeven in Google waarbij het toegestaan is deze te hergebruiken
Ga naar in Google naar bij afbeeldingen naar “Geavanceerd zoeken”
Gebruik in het gedeelte Gebruiksrechten het dropdownmenu om het licentietype te kiezen waarvoor u content wilt vinden.

Opmerking: Zorg voor het hergebruik van content dat de betreffende licentie legitiem is en controleer wat de exacte voorwaarden zijn voor hergebruik. De licentie kan vereisen dat u de naam vermeldt van de persoon die de afbeelding heeft gemaakt wanneer u de afbeelding gebruikt. Google weet niet of de licentie legitiem is, dus we weten niet of de content wettelijk in licentie is gegeven.

Typen gebruiksrechten waaruit u bij kan kiezen

  • Onbeperkt te gebruiken of te delen: hiermee kunt u de betreffende content kopiëren of opnieuw distribueren als de content ongewijzigd blijft.

  • Onbeperkt te gebruiken, delen, of aan te passen: hiermee kunt u kopiëren, wijzigen of opnieuw distribueren zoals is gespecificeerd in de licentie.

  • Voor commerciële doeleinden: als u content voor commerciële doeleinden wilt gebruiken, moet u een optie selecteren met het woord ‘commercieel’.

Aanbevolen artikelen

Photoshop

Photoshop is een must voor elke webdesigner. Photoshop kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Een goede webdesigner moet voor de klant een

Ik wil een website

Webdesign voor iedereen? Iedere ondernemer wil toch een mooie gelikte site! Dit is de wens van iedere ondernemer die succesvol wenst te