bedrijfsfilm webdesign Fantastimo

Een bedrijfsfilm maken

Waarom een bedrijfsfilm

Je klanten kijken waarschijnlijk liever naar bewegende beelden dan dat ze je hele website moeten doorlezen. Bovendien heb je de aandacht meteen te pakken, een mooie call to action dus! Gebruik je bedrijfsfilm als promotie voor je brand op meerdere kanalen, zoals via Youtube, je website en andere kanalen.

Wat adviseert Fantastimo?

 • Een bedrijfsfilm moet niet te lang zijn, ga voor 1 tot 2 minuten.
 • Laat zien wat je bedrijf doet. Komt de boodschap wel goed door? Laat deze film aan anderen zien die daar dan een oordeel over kunnen vellen.
 • Het moet boeiend zijn, maak tussendoor een grap.
 • Gebruik effecten!
 • Zet je bedrijfslogo rechtsbovenaan in beeld.

Brainstorm

 • Brainstorm met iemand of een collega van je bedrijf.
 • Maak een story-board met plaatjes en teksten. Bedenk een script en hou het luchtig.
 • Maak een totaal shoot van je bedrijf, op kantoor of op de werkvloer.
 • Gebruik een close up van je product of dienst.
 • Zorg ervoor dat je er goed uitziet. Ga bijvoorbeeld naar de kapper en trek geschikte kleding aan.
 • Zoek een leuke locatie op om te filmen. Maak tussendoor ook foto’s. Deze kan je mixen in je filmpje.
 • Verzin goede pakkende teksten die je ook weer in je filmpje kan gaan gebruiken.
 • Denk erover na welke effecten je wil gebruiken.

Het filmen

Wees jezelf. Het mooie ervan is dat je het zoveel keren kan overdoen als je wenst.
Mensen kijken niet graag naar een stijf figuur die alles perfect opdreunt. Er mag best wel emotie in zitten. Laat zien dat je een mens bent. Foutjes zijn dus niet erg. Dat geeft misschien wel zijn charme in zo’n film. Schrijf ergens kernwoorden op die je op de film niet kunt zien, maar die jij wel kunt zien. Leer alle woorden niet uit je hoofd, anders wordt het te krampachtig. Probeer stopwoorden te vermijden. Dit zal niet vanzelf gaan maar oefening baart kunst. Je kan een hoop lol hebben met het maken van zo’n video.

Het monteren van de video

Schaf niet meteen een duur programma aan. Wij kozen voor Davinci resolve voor onze bedrijfsfilm. Dat is een gratis programma dat je prima kan gebruiken om fragmenten te monteren, geluiden toe te voegen, beelden in elkaar te zetten en over te laten gaan. Voor de effecten en diepere programmering, zoals full HD moet je betalen. Gebruik voor de effecten bijvoorbeeld weer een ander programma zoals het nieuwe Foto van Windows. Voor de Apple gebruikers adviseren wij IMovie. In het begin lijkt dit allemaal moeilijk, maar uiteindelijk leer je al snel omgaan met de genoemde programma’s en wordt het steeds leuker en zelfs verslavend.

Het plaatsen van de video

Het plaatsen van je video kan je op de social media (Youtube en Facebook) en Google Business plaatsen. Als je het slim aanpakt en veel mensen kijken naar jouw filmje dan kan je er ook geld aan verdienen door middel van reclame. Na het kopiëren van de videolink uit youtube kan je deze embedden in je website. Je maakt er dan een link die naar Youtube toegaat. Wat tegenwoordig ook trending is, is om een QR code aan te maken die naar deze video toegaat. Zet de QR code bijvoorbeeld op bekers, je visitekaartje folders, etc.

Succes en veel plezier met je meesterwerk 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top